More

  Η νέα BMW M2 αναλυτικά (videos)

  Με προκλητική εμφάνιση και υπόβαθρο από τις μεγαλύτερες M3 και M4, η διάδοχος της BMW M2 αγνοεί το δόγμα του εξηλεκτρισμού και απευθύνεται στους λάτρεις των απόλυτων επιδόσεων και της πίσω κίνησης.

  Με το M Division να συμπληρώνει μισώ αιώνα, η νέα BMW M2 αγνοεί επιδεικτικά το… τσουνάμι του εξηλεκτρισμού και βασίζεται σε «παραδοσιακές» λύσεις για να σαγηνεύσει για μία ακόμα φορά τους λάτρεις των απόλυτων επιδόσεων.

  Οι compact διαστάσεις μαζί με την τεχνολογία κινητήρα και πλαισίου, προσαρμοσμένη από την BMW M3/BMW M4, βρίσκονται στην καρδιά της φιλοσοφίας του νέου γερμανικού coupe. Η νέα BMW M2 συνεχίζει την παράδοση της μάρκας στα σούπερ σπορ compact μοντέλα, που ξεκίνησε το 1973 με την άφιξη της BMW 2002 turbo. Επίσης, επεκτείνει την επιτυχία της προκατόχου της, που κατέγραψε σχεδόν 60.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

  Το παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας BMW M2 θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2023. Θα κατασκευάζεται μαζί με τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé στο εργοστάσιο του BMW Group στο San Luis Potosí, στο Μεξικό.

  Compact διαστάσεις, δυναμικές αναλογίες

  Με «τεντωμένα» μετατρόχια, «πρησμένους» θόλους, μεγάλους τετράγωνους αεραγωγούς για περισσότερη ψύξη, τραβηγμένα σχεδιαστικά όρια, μεγάλο διαχύτη με δύο ζεύγη απολήξεων και ευμεγέθη «νεφρά» στη μάσκα, η M2 δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το μηχανολογικό υπόβαθρο. Για κάποιους ίσως «υπερβολική», για άλλους ίσως βγαλμένη από «καρτούν». Το σίγουρο είναι, όμως, ότι μιλάμε για μία ξεχωριστή στη λεπτομέρεια δημιουργία που δεν ακολουθεί μία φιλοσοφία του τύπου «M3 σε μικρογραφία». Και αυτό, κατά την προσωπική μας άποψη, μόνο ως θετικό μπορεί να θεωρηθεί.

  Σε μήκος, είναι κατά 214 mm μικρότερη από την BMW M4 Coupé και το μεταξόνιό της είναι κατά 110 mm μικρότερο. Την ίδια στιγμή, το πλάτος του οχήματος και τα μετατρόχια υπερβαίνουν κατά πολύ τα αντίστοιχα της νέας BMW Σειράς 2 Coupé.

  Η γκάμα των πέντε εξωτερικών χρωματισμών που διατίθενται για τη νέα BMW M2 περιλαμβάνει την απλή απόχρωση Zandvoort Blue και τη μεταλλική Toronto Red που προσφέρονται αποκλειστικά με την M2. Μία οροφή M Carbon, η οποία μειώνει το βάρος κατά έξι περίπου κιλά, προσφέρεται προαιρετικά.

  6κύλινδρος εν σειρά με 460 ίππους

  Ο 6κύλινδρος εν σειρά με τεχνολογία M TwinPower Turbo διαφέρει μόνο σε λίγες λεπτομέρειες από τον κινητήρα που χρησιμοποιείται στα μοντέλα BMW M3 και BMW M4. Η μονάδα των 3.0 λίτρων έχει άμεση απόκριση, «δίψα» για υψηλούς ρυθμούς περιστροφής και γραμμική παροχή ισχύος στο υψηλό φάσμα στροφών. Αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 460 ίππων (338 kW), ο κινητήρας κάτω από το καπό της νέας BMW M2 ξεπερνά σε απόδοση τη βασική μονάδα που χρησιμοποιούσε η προκάτοχός της κατά 90 ίππους (66 kW). Η μέγιστη ροπή των 550 Nm παράγεται μεταξύ 2.650 και 5.870 rpm, ενώ η μέγιστη ισχύς αποδίδεται στις 6.250 rpm. Ο νέος κινητήρας έχει μέγιστο όριο περιστροφής τις 7.200 rpm. Η αύξηση της απόδοσης του κινητήρα συνοδεύεται από ένα συναισθηματικά πλούσιο ήχο που παράγεται από το ειδικό σύστημα εξαγωγής M με ηλεκτρικά ελεγχόμενα πτερύγια. Το σύστημα παροχής λαδιού είναι σχεδιασμένο για να διαχειρίζεται εξαιρετικά δυναμικές οδηγικές καταστάσεις στην πίστα, όπως και το σύστημα ψύξης.

  Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic στάνταρ. Ο χειρισμός του κιβωτίου πραγματοποιείται μέσω ενός επιλογέα με την πιο πρόσφατη σχεδίαση Μ καθώς και από τα paddles στο τιμόνι. Η λειτουργία Drivelogic προσφέρει επιλογή από τρεις ρυθμίσεις αλλαγών.

  Ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων διατίθεται προαιρετικά για όσους αναζητούν μία κλασική εμπειρία επιδόσεων. Διαθέτει Gear Shift Assistant, που χρησιμοποιεί σύστημα εμπλοκής με βάση την ταχύτητα για να εξασφαλίσει λειτουργία χωρίς ολίσθηση στα κατεβάσματα κατά το φρενάρισμα στις στροφές. Εάν χρειαστεί, το Gear Shift Assistant μπορεί να απενεργοποιηθεί στο μενού του M Setup.

  Η νέα BMW M2 ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε 4,1 δευτερόλεπτα με το 8τάχυτο κιβώτιο M Steptronic και σε 4,3 δευτ. όταν εφοδιάζεται με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 200 km/h σε 13,5 δευτ. (αυτόματο) ή 14,3 δευτ. (μηχναικό). Η τελική ταχύτητα της νέας BMW M2 (περιορισμένη από τον ηλεκτρονικό κόφτη) είναι 250 km/h και μπορεί να αυξηθεί στα 285 km/h με την παραγγελία του προαιρετικού M Driver’s Package.

  Πίσω κίνηση, M Traction Control και Active M Differential

  Ανεξάρτητα από την επιλογή του κιβωτίου ταχυτήτων, η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Το M Traction Control είναι σχεδιασμένο για να μπορεί ο οδηγός να δοκιμάζει με ασφάλεια τα όρια απόδοσης του οχήματος, θέτοντας μεμονωμένα όρια παρέμβασης του συστήματος για τον περιορισμό της ολίσθησης των τροχών, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δέκα στάδια.

  Το Active M Differential μπορεί να προσφέρει απρόσκοπτα ποσοστό εμπλοκής έως 100% όποτε είναι απαραίτητο. Αυτό βελτιστοποιεί για παράδειγμα, την πρόσφυση σε επιφάνειες με διαφορετικά επίπεδα πρόσφυσης ανάμεσα στον αριστερό και δεξιό πίσω τροχό. Παράλληλα, βελτιώνει τη μεταφορά ισχύος κατά την έντονη επιτάχυνση στην έξοδο των στροφών.

  Οι συμπαγείς διαστάσεις, το κοντό μεταξόνιο, η σχεδόν τέλεια ισορροπημένη κατανομή βάρους σε αναλογία 50:50 και η προηγμένη τεχνολογία πλαισίου της νέας BMW M2 συμβάλλουν στη δημιουργία ενός άκρως δυναμικού συνόλου. Η γκάμα του στάνταρ εξοπλισμού περιλαμβάνει προσαρμοζόμενη ανάρτηση M με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, σύστημα διεύθυνσης M Servotronic με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού, DSC (Dynamic Stability Control) με M Dynamic Mode, και ισχυρά φρένα M Compound με 6πίστονες σταθερές δαγκάνες μπροστά και μονοπίστονη πλευστή δαγκάνα πίσω. Το ενσωματωμένο σύστημα φρένων προσφέρει στον οδηγό δύο ρυθμίσεις αίσθησης πεντάλ.

  Η νέα BMW M2 διατίθεται με ζάντες αλουμινίου 19” μπροστά και 20” πίσω, με την κάθε μία να αντιπροσωπεύει αύξηση κατά μία ίντσα σε σχέση με τη διάμετρο των τροχών που τοποθετούνται στάνταρ στα μοντέλα BMW M3 και BMW M4. Προαιρετικά, διατίθεται επίσης η δυνατότητα τοποθέτησης ελαστικών για χρήση σε πίστα.

  BMW Curved Display και προαιρετικά μπάκετ καθίσματα M Carbon

  Η νέα BMW M2 υιοθετεί cockpit με οδηγοκεντρική σχεδίαση που περιλαμβάνει όργανα, χειριστήρια και επιλογές ρύθμισης ειδικά για μοντέλα M, καθώς και το προηγμένο BMW Curved Display. Πληροφορίες που σχετίζονται με την οδήγηση, όπως το Shift Lights, εμφανίζονται με μια νέα γραφική διάταξη στον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών. Τα ειδικά για μοντέλα Μ widgets για τη διαμόρφωση του οχήματος και την κατάσταση των ελαστικών, είναι δύο μόνο από τα στοιχεία που μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη αφής 14.9 ιντσών. Το προαιρετικό BMW Head-Up Display περιλαμβάνει επίσης ενδείξεις ειδικές για μοντέλα M.

  Τόσο το BMW Curved Display όσο και ο ψηφιακός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant αποτελούν τμήμα του BMW iDrive τελευταίας γενιάς. Βασισμένο στο BMW Operating System 8, ο σχεδιασμός του αποβλέπει στη διαισθητική αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος, χρησιμοποιώντας έλεγχο μέσω αφής και φυσικής γλώσσας. Το νέο σύστημα BMW iDrive επιτρέπει εξατομίκευση με το BMW ID και το My BMW App καθώς και  τη χρήση μιας Personal eSIM μέσα στο όχημα. Η ενσωμάτωση smartphone για Apple CarPlay και Android Auto περιλαμβάνεται ομοίως στο βασικό εξοπλισμό της νέας BMW M2, ενώ υπάρχει και σύστημα κεραίας 5G για βελτιστοποιημένη συνδεσιμότητα.

  Τον οδηγό και τον συνοδηγό καλωσορίζουν τα στάνταρ σπορ καθίσματα, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για το μοντέλο και φέρουν επένδυση επιφανειών Sensatec/Alcantara. Τα καθίσματα M Sport με ενσωματωμένα προσκέφαλα και διάτρητη επένδυση από δέρμα Vernasca /Sensatec διατίθενται εναλλακτικά. Τα μπάκετ καθίσματα M Carbon που περιλαμβάνονται ομοίως στη λίστα των προαιρετικών επιλογών χρησιμοποιούν πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) στα δομικά στοιχεία της έδρας και της πλάτης, ενώ περιλαμβάνουν επίσης εγκοπές στα πλαϊνά στηρίγματα και κάτω από τα προσκέφαλα, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το βάρος του οχήματος κατά περίπου 10,8 κιλά.

  Μεταξύ των στάνταρ χαρακτηριστικών άνεσης της νέας BMW M2 είναι ο αυτόματος έλεγχος κλιματισμού τριών ζωνών, το BMW Live Cockpit Plus με σύστημα πλοήγησης BMW Maps, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και το σύστημα ηχείων Hi-Fi.

  Αναφορικά με τα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης, οι λειτουργίες Front Collision Warning, Speed Limit Display με ένδειξη απαγορευτικού προσπέρασης, Lane Departure Warning και Park Distance Control διατίθενται στάνταρ. Τα συστήματα Driving Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go και Parking Assistant συμπεριλαμβανομένου του Reversing Assistant είναι μερικές μόνο από τις διαθέσιμες επιλογές.

  Το μπουτόν Setup στην κεντρική κονσόλα προσφέρει άμεση πρόσβαση στις επιλογές ρυθμίσεων για τον κινητήρα, το πλαίσιο, το σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα πέδησης και το M Traction Control, καθώς και το Gear Shift Assistant, εάν υπάρχει. Δύο συνολικά σεταρίσματα οχήματος μπορούν να αποθηκεύονται και στη συνέχεια να ενεργοποιούνται χρησιμοποιώντας τα μπουτόν Μ στο τιμόνι.

  Εκτός από το M Traction Control, το M Drive Professional (στάνταρ εξοπλισμός) περιλαμβάνει επίσης το M Drift Analyser και το M Laptimer. Επιπλέον, το μπουτόν M Mode στην κεντρική κονσόλα μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο για τη ρύθμιση του βαθμού παρεμβατικότητας του συστήματος υποβοήθησης οδηγού, όσο και του περιεχομένου που προβάλλεται στην οθόνη πληροφοριών και το Head-Up Display, με επιλογή των ρυθμίσεων ROAD, SPORT και TRACK.

  Η λίστα προαιρετικών επιλογών περιλαμβάνει επίσης το M Race Track Package, που αποτελείται από το M Driver’s Package μαζί με την οροφή M Carbon, τα μπάκετ καθίσματα M Carbon, τις διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού σε φινίρισμα Carbon Fibre και τα ελαστικά για χρήση σε πίστα.

  Φωτογραφίες

  spot_img

  ΡΟΗ

  PR Manager στον όμιλο Σφακιανάκη ο Γιάννης Κακούρης

  Ο Γιάννης Κακούρης ενισχύει τη δυναμική ομάδα του Ομίλου Σφακιανάκη και εντάσσεται στο Ανθρώπινο Δυναμικό του. Αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Public Relations Manager για...

  Ο Christopher Puth νέος Διευθύνων Σύμβουλος στο BMW Group Hellas

  Από την 1η Μαΐου 2024, ο Christopher Puth αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas. Ο Puth κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του...

  Το νέο Volvo EX30 στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ – ELECTROMOBILITY

  Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, στην έκθεση Αυτοκίνηση - Electromobility 2023. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα...

  Το δυναμικό comeback της MG στην Ελλάδα

  Η ιστορία του ονόματος Morris Garage (MG) φτάνει πίσω στο μακρινό 1924. Η βρετανική φίρμα χαράκτηκε στο θυμικό των φανατικών του είδους με μοντέλα...

  Αυτός είναι ο αναλυτικός τιμοκατάλογος της MG στην Ελλάδα

  Ναι! Η μεγάλη επιστροφή της MG στην Ελλάδα επισημοποιήθηκε. Με τη βοήθεια του κινέζικου κολοσσού SAIC (Shanghai Automotive Industries Corporation), μία από τις μεγαλύτερες...

  Η έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ – ELECTROMOBILITY και το 1ο Συνέδριο Energy Save

  Εδώ και πάνω από 25 χρόνια, οι διοργανωτές της ιδιαίτερα επιτυχημένης και μοναδικής έκθεσης για το αυτοκίνητο ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ - ELECTROMOBILITY, προσφέρουν την δυνατότητα στους...

  Δυναμικό ξεκίνημα για την MOBILITY 2023 στο Golden Hall

  Μεγάλο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον του κόσμου για να βιώσει από κοντά τις νέες εξελίξεις που έφερε στη ζωή μας η ηλεκτροκίνηση και η υβριδική...

  ΕΠΙΛΟΓΕΣ

  Volkswagen Group και Kosmocar έδωσαν τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα στην Αστυπάλαια

  Ένα Volkswagen e-up! και δύο scooter Seat MÓ είναι τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα που οδηγούν οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια...

  Updates για τη Ford Mustang Mach-E

  Η εγκεκριμένη ικανότητα ρυμούλκηση με φρένα της Ford Mustang Mach-E αυξάνεται τώρα στα 1.000 kg για τα μοντέλα Extended Range τόσο στην έκδοση με...
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  Σπούδασε δημοσιογραφία, προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ανάλυση συστημάτων και ξεκίνησε στο «χώρο» των media από το ειδησεογραφικό τμήμα του ΑNT1, το 1993. Πολύ γρήγορα μεταπήδησε στο διπλανό γραφείο του αείμνηστου Άρη Σταθάκη («Από τη Θέση του Οδηγού» και «Οδηγώντας με τον Άρη Σταθάκη»). Για σχεδόν δεκαεπτά έτη συνεργάστηκε με το Car and Driver (και ως Διευθυντής Σύνταξης του caranddriver.gr), ενώ πλέον είναι υπεύθυνος για το αυτοκίνητο στην εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ.

  PR Manager στον όμιλο Σφακιανάκη ο Γιάννης Κακούρης

  Ο Γιάννης Κακούρης ενισχύει τη δυναμική ομάδα του Ομίλου Σφακιανάκη και εντάσσεται στο Ανθρώπινο Δυναμικό του. Αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Public Relations Manager για...

  Ο Christopher Puth νέος Διευθύνων Σύμβουλος στο BMW Group Hellas

  Από την 1η Μαΐου 2024, ο Christopher Puth αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas. Ο Puth κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του...

  Το νέο Volvo EX30 στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ – ELECTROMOBILITY

  Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, στην έκθεση Αυτοκίνηση - Electromobility 2023. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα...

  Το δυναμικό comeback της MG στην Ελλάδα

  Η ιστορία του ονόματος Morris Garage (MG) φτάνει πίσω στο μακρινό 1924. Η βρετανική φίρμα χαράκτηκε στο θυμικό των φανατικών του είδους με μοντέλα...

  Αυτός είναι ο αναλυτικός τιμοκατάλογος της MG στην Ελλάδα

  Ναι! Η μεγάλη επιστροφή της MG στην Ελλάδα επισημοποιήθηκε. Με τη βοήθεια του κινέζικου κολοσσού SAIC (Shanghai Automotive Industries Corporation), μία από τις μεγαλύτερες...

  Η έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ – ELECTROMOBILITY και το 1ο Συνέδριο Energy Save

  Εδώ και πάνω από 25 χρόνια, οι διοργανωτές της ιδιαίτερα επιτυχημένης και μοναδικής έκθεσης για το αυτοκίνητο ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ - ELECTROMOBILITY, προσφέρουν την δυνατότητα στους...