More

  ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Αναλυτικός οδηγός

  Η επιστροφή του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας στο καλεντάρι του WRC, ήταν αναμφισβήτητα άκρως επιτυχημένη το 2021. Το «Ράλι των Θεών» έχει χρώμα, άρωμα και χαρακτήρα Ελλάδας και είναι ένα από τα πιο σκληρά, απαιτητικά και αγαπημένα για τους οδηγούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

  Η περσινή επιτυχία δεν έφερε κανέναν εφησυχασμό στους ιθύνοντες του δύσκολου εγχειρήματος. Το αντίθετο! Στόχος ήταν και είναι το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις να παραμένει στις κορυφαίες θέσεις του θεσμού. Και αν το 2021 η Super Stage στο Σύνταγμα ήταν το κερασάκι μίας επιτυχημένης διοργάνωσης, το 2022 αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακό. Το κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας που συμπληρώνει 40 χρόνια επιβλητικής παρουσίας, θα είναι ο χώρος απ’ όπου θα ξεκινήσει το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με μια φαντασμαγορική υπερειδική διαδρομή σχεδόν 2 χιλιομέτρων στις 8 Σεπτεμβρίου. Τα εισιτήρια, μάλιστα, είναι αρκετά προσιτά για το ευρύ κοινό και ξεκινάνε από 10 ευρώ (διατίθενται από την πλατφόρμα του viva.gr), ενώ αξίζει να αναφερθεί πως περισσότερα από 40.000 εισιτήρια έχουν μέση τιμή 18,5 ευρώ. Όσοι δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια θέση στο γήπεδο, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν απευθείας το εντυπωσιακό event από την ΕΡΤ, καθώς και μέσα από το αφιερωμένο στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

  Παρότι η εντυπωσιακή «EKO SSS Olympic Stadium» θα ξεκινήσει στις 19:30, με τα πρώτα 2 πληρώματα να ξεκινάνε τις προσπάθειές τους στην παράλληλη διαδρομή των 1,95 χλμ. στις 20.08, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγάλη γιορτή του αγώνα θα έχει ξεκινήσει πολύ πριν, με δεδομένο ότι οι πύλες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν στις 16:30.

  Εκείνη την ώρα θα ξεκινήσουν οι αναγνωρίσεις της διαδρομής για το 3ο γκρουπ πληρωμάτων. Στις 17:00, στην αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Τελικός e-Sports WRC – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα. Πρόκειται για το εικονικό Πρωτάθλημα WRC που μεταξύ άλλων δημιουργεί ακόμα περισσότερες προοπτικές ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να καταστεί πιο προσβάσιμος στις νεαρές ηλικίες. Στις 18:30, οι κορυφαίοι οδηγοί Ράλι στον κόσμο, καθώς και οδηγοί από όλες τις κατηγορίες που προσμετρούν στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, θα βρεθούν στο Rally Village του OAKA (εντός του περιβάλλοντα χώρου του σταδίου, από την πλευρά της Λ. Ειρήνης) για να υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους του σπορ. Στις 18:30, το ΟΑΚΑ θα «γεμίσει» από τους ήχους του Athens DeeJay 95,2, με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο στα deck, να δίνει τον παλμό λίγο πριν την Εκκίνηση του αγώνα. Στις 19:00, εντός της αγωνιστικής διαδρομής, υψηλοί προσκεκλημένοι θα συνοδηγήσουν σε ένα Ford Fiesta Rally 3 Junior WRC της M-Sport Poland, ενώ στις 19:45, οι οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος, θα συγκεντρωθούν στον αγωνιστικό χώρο, για μια αναμνηστική φωτογραφία εμπρός σε δεκάδες χιλιάδες θεατές.

  Στην παρουσίαση θα βρίσκεται ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, ενώ οι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι Τάκης Πουρναράκης, Παναγιώτης Σεϊτανίδης και Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, θα μεταφέρουν κάθε στιγμή της δράσης στους θεατές.

  Το αγωνιστικό μέρος

  Τρεις προσθήκες είναι τα highlights του φετινού ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Πιο συγκεκριμένα η γνωστή ειδική διαδρομή «Χαρβάτι» (14,02 χλμ.) στην Κορινθία, η Ε.Δ. «Λειβαδιά» (21,21 χλμ.), γνωστή ως «Ευαγγελίστρια» τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και μία διαδρομή που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά. Πρόκειται για τη «Δάφνη», στο Δήμο Τανάγρας, με μήκος 17,45 χλμ.

  Όλα ξεκινάνε το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου με το «Shakedown» στη Λαμία (08.01). Αμέσως μετά τα «θηρία» του WRC θα φορτωθούν στις αυτοκινητάμαξες και θα μεταφερθούν στην Αθήνα, με τα πρώτα δύο πληρώματα να ξεκινούν τις προσπάθειές τους στην «EKO SSS Olympic Stadium» λίγο μετά τη δύση του ηλίου (19:50) στις 20.08. Μετά το πέρας της υπερειδικής, τα 70 πληρώματα θα μεταφερθούν στο Λουτράκι, όπου και θα διανυκτερεύσουν ώστε να είναι κοντά στο σημείο που θα ξεκινήσει η πρώτη αγωνιστική ημέρα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

  Η Παρασκευή (9 Σεπτεμβρίου) που είναι και η πιο απαιτητική αγωνιστικά, περιλαμβάνει έξι ειδικές, με την έναρξη να γίνεται με την ειδική «ΛΟΥΤΡΑΚΙ 1» (07.53). Η ειδική υπήρχε και το 2021, αλλά εφέτος θα έχει την αντίθετη φορά. Αμέσως μετά ακολουθεί η ειδική «ΧΑΡΒΑΤΙ» (08.46) και στις 11.29 έχουμε το «ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2». Τα πληρώματα θα μεταφερθούν έπειτα στην καινούρια ειδική «ΔΑΦΝΗ» (13.12) κοντά στις Ερυθρές, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί μία ακόμα νέα ειδική, η «ΛΕΙΒΑΔΙΑ» (15.15), κοντά στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Παρότι οι διάσημοι «ΒΩΞΙΤΕΣ» (17.53) είχαν αρχικά σχεδιαστεί ως η βραδινή ειδική του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, έπειτα από τα προβλήματα ασφάλειας που προέκυψαν στο Ράλι Κένυας, οι διοργανωτές ζήτησαν να γίνει η ειδική υπό το φως της ημέρας.

  Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου έχουμε τις ειδικές «ΠΥΡΓΟΣ» και «ΤΑΡΖΑΝ» που το 2021 είχαν γίνει την τελευταία ημέρα του αγώνα, ενώ νέα είναι η ειδική «ΠΕΡΙΒΟΛΙ» που ξεκινάει λίγο έξω από το ομώνυμο χωριό και τερματίζει κοντά στη Φτέρη. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 08.33 με την ειδική «ΠΥΡΓΟΣ 1», αμέσως μετά έχουμε την ειδική «ΠΕΡΙΒΟΛΙ 1» (09.34) και έπεται ο θρυλικός «ΤΑΡΖΑΝ 1» (11.08). Και οι τρεις ειδικές θα επαναληφθούν για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της ημέρας. Στις 14.33 έχουμε την ειδική «ΠΥΡΓΟΣ 2», στις 15.34 την «ΠΕΡΙΒΟΛΙ 2» και στις 17.08 την «ΤΑΡΖΑΝ 2».

  Η τελευταία μέρα του αγώνα (Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου), περιλαμβάνει τρεις ειδικές, με το «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ» να επαναλαμβάνεται και να αποτελεί και την Power Stage του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 09.08 με την ειδική «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 1» και στις 10.11 έχουμε την «ΕΛΑΤΕΙΑ-ΡΕΓΓΙΝΙ». Στις 13.18 ξεκινάει η Power Stage του αγώνα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2», με την οποία θα ολοκληρωθεί το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις του 2022.

  Τα πληρώματα θα κληθούν να καλύψουν μια συνολική απόσταση 1.189,42 χλμ., με τα 888,07 να αφορούν στις απλές διαδρομές και τις 16 Ειδικές Διαδρομές να αγγίζουν τα 303,30 χλμ. Όπως είναι κατανοητό, το 25,5% είναι Ειδικές και όπως όλα δείχνουν, για μία ακόμη φορά το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα δικαιώσει τη φήμη του, ως ένας σκληρός και απαιτητικός αγώνας, όπου άνθρωποι και μηχανές υπόκεινται σε μεγάλες δοκιμασίες.   

  70 συμμετοχές και… Σούπερ 13!

  Συνολικά 70 συμμετοχές με πληρώματα από 31 χώρες κοσμούν τη λίστα εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, που συνεχίζει ό,τι ξεκίνησε πέρυσι: να διευρύνει τη σπουδαία παρουσία του στο διεθνές στερέωμα, έχοντας ως βάση του μοναδικές εικόνες, απόλυτα ταυτισμένες με την Ελλάδα.

  Σε πλήρη σύνθεση αναμένονται οι εργοστασιακές ομάδες του WRC. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η παρουσία 13 αυτοκινήτων της κατηγορίας Rally1, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην νέα εποχή των υβριδικών αυτοκινήτων. Η πρωτοπόρος στη βαθμολογία των Κατασκευαστών, Toyota Gazoo Racing WRT, θα ξεκινήσει τον αγώνα με τέσσερα Toyota GR Yaris, με τους επικεφαλής στη βαθμολογία και νικητές του EKO Ράλι Ακρόπολις 2021, Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen, σε ρόλο πρώτου βιολιού, πλαισιωμένους από τους Elfyn Evans-Scott Martin, Esapekka Lappi-Janne Ferm και Takamoto Katsuta-Aaron Johnston.

  Με τρία i20 Ν έρχεται στην Ελλάδα η Hyundai Shell Mobis WRT. Οι συνήθεις ύποπτοι Ott Tanak-Martin Jarveoja και Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe θα ηγηθούν της προσπάθειας της κορεατικής ομάδας. Το τρίτο Rally1 της Hyundai θα οδηγήσουν οι Dani Sordo-Candido Carrera, οι οποίοι επιστρέφουν στους αγώνες μετά το Ράλι Σαρδηνίας.

  Η μεγαλύτερη -αριθμητικά- συμμετοχή αναμένεται από την πολυνίκη του αγώνα, την M-Sport Ford WRT, που ειδικά για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις ετοιμάζει έξι Puma Rally1! Ανάμεσά τους τα περισσότερα βλέμματα θα συγκεντρώσει o εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sebastien Loeb. Ο Γάλλος οδηγός, με την Isabelle Galmiche δίπλα του, στην τέταρτη και πιθανότατα τελευταία φετινή του εμφάνιση, επιστρέφει στα χώματα της Ελλάδας για πρώτη φορά έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια! Ο κατά πολλούς κορυφαίος οδηγός όλων των εποχών, στην τελευταία του συμμετοχή στο Ράλι Ακρόπολις, το 2012, στέφθηκε νικητής με ένα Citroen DS3 WRC.

  Μαζί με τον ρέκορντμαν του WRC, θα δούμε τους Craig Breen-Paul Nagle, που ηγούνται της φετινής προσπάθειας της M-Sport Ford, αλλά και τους ταλαντούχους Gus Greensmith-Jonas Andersson, Adrien Fourmaux-Alexandre Coria και Pierre Louis Loubet-Vincent Landais. Όσο για το… εγχώριο ενδιαφέρον, για λογαριασμό της βρετανικής ομάδας θα αγωνιστεί ακόμα ένα Puma Rally1, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη στα πηδάλιά του. Ο Έλληνας οδηγός θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη φετινή του εμφάνιση με το αυτοκίνητο, με συνοδηγό τον Frederic Miclotte.

  Μπορεί τα υβριδικά αυτοκίνητα να κλέβουν την παράσταση, ωστόσο συνολικά 35 συμμετοχές στο WRC2 με αυτοκίνητα τεσσάρων διαφορετικών Κατασκευαστών αναμένεται επίσης να χαρίσουν μοναδικό θέαμα. Ανάμεσά τους οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου, Andreas Mikkelsen-Torstein Eriksen (Skoda Fabia Rally2 Evo), Emil Lindholm-Reeta Hamalainen με ίδιο αυτοκίνητο, αλλά και οι περυσινοί Πρωταθλητές στο WRC3, Yohan Rossel-Valentin Sarreaud (Citroen C3 Rally2). Στη μάχη της νίκης θα δούμε και τους πολύπειρους Teemu Suninen-Mikko Markkula (Hyundai i20 N Rally2), Marco Bulacia-Diego Vallejo (Skoda Fabia Rally2 Evo) και Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov (Skoda Fabia Rally2 Evo).

  Τα ελληνικά πληρώματα

  Απέναντί τους, έντεκα ελληνικά πληρώματα με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2 θα δώσουν τη δική τους μάχη για το καλύτερο. Μεταξύ τους, ο Πρωταθλητής Ελλάδας του 2019 και πρώτος στην άτυπη ελληνική κατάταξη του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2021, Γιώργος Κεχαγιάς, με τον Δημήτρη Σαΐνη (Skoda Fabia Rally2 Evo), όπως και οι νικητές στην κατηγορία PWRC στο Ράλι Ακρόπολις του 2009, Λάμπρος Αθανασούλας-Νίκος Ζακχαίος, με ένα Hyundai i20 N Rally2. Με ίδιο αυτοκίνητο θα δούμε τον Μάνο Στεφανή, ο οποίος συνοδηγό θα έχει τον πατέρα του και έναν εκ των κορυφαίων συνοδηγών στη χώρα μας, Κώστα Στεφανή. Στη μάχη θα βρεθεί και ο περυσινός Πρωταθλητής Ελλάδας, Αλέξανδρος Τσουλόφτας, που φέτος θα αγωνιστεί με τον Ross Whittock, με ένα Volkswagen Polo GTI. Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη εμφάνιση του ταλαντούχου Παναγιώτη Ρουστέμη με Skoda Fabia Rally2 Evo και συνοδηγό τον Χρήστο Μπακλώρη, αλλά και των Χρυσόστομου Καρέλλη-Λεωνίδα Μαχαίρα (Citroen C3 Rally2). Με δεδομένη την εμπειρία, μία θέση ψηλά στην κατάταξη θα διεκδικήσουν και οι Βασίλης-Γιάννης Βελάνης με ακόμα ένα Skoda Fabia Rally2 Evo. Με ίδιο αυτοκίνητο θα δούμε και τους Θέμη Χαλκιά-Ανδρέα Βίγκο, Διονύση Σπανό-Σωτήρη Γκοτοβό, Γιώργο Αθανασόπουλο-Σπύρο Μπαρδάκη, ενώ με Ford Fiesta Rally2 θα εκκινήσουν οι Γιώργος Βασιλάκης-Κώστας Σούκουλης.

  Junior WRC

  Την ίδια ώρα, το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα αποτελέσει τον καταληκτικό γύρο του Πρωταθλήματος Νέων (Junior WRC) και τον αγώνα όπου θα στεφθεί ο Πρωταθλητής ανάμεσα στα μελλοντικά αστέρια του θεσμού, που αγωνίζονται με τετρακίνητα Ford Fiesta Rally3. Μέχρι αυτήν τη στιγμή τον τίτλο διεκδικούν οι Sami Pajari-Enni Malkonen, Jon Armstrong-Brian Hoy, Robert Virves-Julia Thulin και Lauri Joona-Mikael Korhonen, με μόλις 5 βαθμούς να χωρίζουν τον πρώτο από τον τέταρτο στη βαθμολογία! Με ίδιο αυτοκίνητο, αλλά χωρίς να προσμετρούν στο θεσμό, θα δούμε τους Νώντα Καρανικόλα-Γιώργο Κακαβά και Παναγιώτη Ισμαήλο-Allan Harryman.

  Rally4

  Τέλος, στη μικρότερη κατηγορία του αγώνα, με δικίνητα αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally4, το «παρών» θα δηλώσουν ακόμα έξι πληρώματα και, ειδικότερα, οι Σάββας Λευκαδίτης-Βαγγέλης Ακράτος, Πασχάλης Χατζημάρκος-Μάριος Τσαούσογλου, Θεόδωρος Καλαμαράς-Βασιλική Ψαράκη, Αναστάσιος Κανελλόπουλος-Κωνσταντίνος Κοφινάς και Λοΐζος Παπαγεωργίου-Βασίλης Κούγιας (όλοι με Peugeot 208 Rally4), ενώ με Ford Fiesta Rally4 θα συμμετάσχουν οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος-Γιώργος Κότσαλης. Από τη λίστα των συμμετοχών δε θα μπορούσε να λείπει ο Χάρης Καλτσούνης, o οποίος με τον Αλέξανδρο Ματαλιωτάκη θα εκκινήσει στο 39ο Ράλι Ακρόπολις της καριέρας του, οδηγώντας ένα Opel Corsa.

  Με το χρόνο, πλέον, να μετράει αντίστροφα για την 69η εκδοχή ενός αγώνα που, πέρα από τη δεδομένη ποιότητα των συμμετοχών του, με πυλώνα 16 ειδικές διαδρομές στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, έρχεται να προβάλει μία μοναδική Ελλάδα σε κάθε άκρη της Γης!

  Προτεραιότητα η ασφάλεια

  Χρειάζεται η συνεργασία όλων ώστε να αποφευχθεί κάθε δυσάρεστο ή επικίνδυνο ενδεχόμενο. Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (www.acropolisrally.gr), στον τομέα «Θεατές», έχουν αναρτηθεί όλα όσα κρίνονται απαραίτητα για το σχεδιασμό, την προσέγγιση και την πρόσβαση στις ειδικές διαδρομές του αγώνα. Χάρτες υψηλής ανάλυσης με αποτύπωση και των χώρων στάθμευσης, οδηγίες για τις προσβάσεις των θεατών και αρχεία με οδηγίες πλοήγησης μέσω ψηφιακών χαρτών είναι άμεσα προσβάσιμα, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία κατά τη μετακίνηση στις περιοχές του αγώνα.

  Οι προσβάσεις που αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις είναι αυτές που έχει ελέγξει η διοργάνωση του αγώνα και που δεν επηρεάζουν τη διεξαγωγή του, σε αντίθεση με πιθανούς άλλους δρόμους, οι οποίοι ενδέχεται να δημιουργούν αναστάτωση στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων της οργάνωσης ή και των ασθενοφόρων. Στο έντυπο «Οδηγός Θεατή» περιγράφονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος επιλέξει να βρεθεί στον αγώνα.

  Σε γενικές γραμμές, σημειώστε ότι οι Ειδικές Διαδρομές θα κλείνουν 3 ώρες πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου, οπότε θα πρέπει να φροντίσετε να είστε εγκαίρως στο σημείο και να παρκάρετε στη μία πλευρά του δρόμου με τη φορά που θα ακολουθήσετε όταν φύγετε ώστε να μην χρειάζεται αναστροφή. Για κανένα λόγο μην καθίσετε σε σημείο του δρόμου όπου υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες. Δεν θα πρέπει να βρίσκεστε στην εξωτερική πλευρά μίας στροφής ή σε σημεία με άλματα.

  Καλό θα ήταν να επιλέξετε να παρακολουθήσετε τον αγώνα σε ένα όσο το δυνατόν πιο υπερυψωμένο σημείο και όσο το δυνατόν πιο μακριά από το δρόμο. Έχετε κατά νου ότι πέτρες μπορούν πολύ εύκολα να εκτιναχθούν σε μεγάλη απόσταση. Όταν περνάει το αυτοκίνητο του Εκπρόσωπου Ασφαλείας της FIA δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είστε μέσα στη διαδρομή, ενώ δεν θα πρέπει να μετακινηθείτε από τη θέση σας μέχρι να περάσει και το ουραγό αυτοκίνητο με την καρό σημαία.

  Η επιτυχία της διοργάνωσης αποτελεί υπόθεση όλων και η ασφαλής διεξαγωγή της μπορεί να επιτευχθεί με την υιοθέτηση απλών πρακτικών πηγαίνοντας σε μία ειδική διαδρομή:

  • Παρκάρετε με ασφάλεια με τη φορά που θα φύγετε και μην μπλοκάρετε το δρόμο.
  • Μην περπατάτε στις ειδικές διαδρομές 30 λεπτά πριν το πέρασμα του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου.
  • Απολαύστε τον αγώνα από τις προκαθορισμένες από τη διοργάνωση θέσεις θεατών.
  • Σεβαστείτε τις οδηγίες των κριτών. Βρίσκονται εκεί και για τη δική σας ασφάλεια.
  • Παρακολουθείτε και ακούτε τις ανακοινώσεις των διοργανωτών.
  • Μη στέκεστε κοντά σε διασταυρώσεις ή σε απαγορευμένες περιοχές.
  • Σεβαστείτε τη σήμανση και την οριοθέτηση χώρων με κορδέλες ασφαλείας.
  • Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα μπορεί να βγουν εκτός πορείας οπουδήποτε. Μη βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο.

  Για να κατεβάσετε τις αφίσες «Ασφάλειας Θεατή» πατήστε εδώ.

  Το Πρόγραμμα του αγώνα

  Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

  08.01: SHAKEDOWN – ΛΑΜΙΑ

  20.08: ΕΔ1 «EKO SSS Olympic Stadium» – 1,95 χλμ.

  Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

  07.53: ΕΔ2 «ΛΟΥΤΡΑΚΙ 1» – 17,95 χλμ.

  08.46: ΕΔ3 «ΧΑΡΒΑΤΙ» – 14,42 χλμ.

  11.29: ΕΔ4 «ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2» – 17,95 χλμ.

  13.12: ΕΔ5 «ΔΑΦΝΗ» – 13,99 χλμ.

  15.15: ΕΔ6 «ΛΙΒΑΔΕΙΑ» – 21,03 χλμ.

  17.53: ΕΔ7 «ΒΩΞΙΤΕΣ» – 22,97 χλμ.

  Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

  08.33: ΕΔ8 «ΠΥΡΓΟΣ 1» – 33,20 χλμ.

  09.34: ΕΔ9 «ΠΕΡΙΒΟΛΙ 1» – 17,42 χλμ.

  11.08: ΕΔ10 «ΤΡΑΖΑΝ 1» – 23,37 χλμ.

  14.33: ΕΔ11 «ΠΥΡΓΟΣ 2» – 33,20 χλμ.

  15.34: ΕΔ12 «ΠΕΡΙΒΟΛΙ 2» – 17,42 χλμ.

  17.08: ΕΔ13 «ΤΡΑΖΑΝ 2» – 23,37 χλμ.

  Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

  09.08: ΕΔ14 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 1» – 16,90 χλμ.

  10.11: ΕΔ15 «ΕΛΑΤΕΙΑ – ΡΕΓΓΙΝΙ» – 11,26 χλμ.

  13.18: ΕΔ16 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2» – 16,90 χλμ.

  Συμμετοχές

  CountNo.CompetitorDriver
  Co-Driver
  NatCarClass Group
  169TOYOTA GAZOO RACING WRTKalle ROVANPERÄ Jonne HALTTUNENFIN FINTOYOTA
  GR Yaris Rally1 HYBRID
  RC1
  Rally1
  28HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAMOtt TÄNAK
  Martin JÄRVEOJA
  EST ESTHYUNDAI
  i20 N Rally1 HYBRID
  RC1
  Rally1
  311HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAMThierry NEUVILLE Martijn WYDAEGHEBEL BELHYUNDAI
  i20 N Rally1 HYBRID
  RC1
  Rally1
  433TOYOTA GAZOO RACING WRTElfyn EVANS Scott MARTINGBR GBRTOYOTA
  GR Yaris Rally1 HYBRID
  RC1
  Rally1
  518TOYOTA GAZOO RACING WRT NGTakamoto KATSUTA Aaron JOHNSTONJPN IRLTOYOTA
  GR Yaris Rally1 HYBRID
  RC1
  Rally1
  642M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAMCraig BREEN
  Paul NAGLE
  IRL
  IRL
  FORD
  Puma Rally1 HYBRID
  RC1
  Rally1
  74TOYOTA GAZOO RACING WRTEsapekka LAPPI Janne FERMFIN FINTOYOTA
  GR Yaris Rally1 HYBRID
  RC1
  Rally1
  819M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAMSébastien LOEB Isabelle GALMICHEFRA FRAFORD
  Puma Rally1 HYBRID
  RC1
  Rally1
  96HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAMDani SORDO Candido CARRERAESP ESPHYUNDAI
  i20 N Rally1 HYBRID
  RC1
  Rally1
  1044M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAMGus GREENSMITH Jonas ANDERSSONGBR SWEFORD
  Puma Rally1 HYBRID
  RC1
  Rally1
  117M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAMPierre-Louis LOUBET Vincent LANDAISFRA FRAFORD
  Puma Rally1 HYBRID
  RC1
  Rally1
  1216M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAMAdrien FOURMAUX Alexandre CORIAFRA FRAFORD
  Puma Rally1 HYBRID
  RC1
  Rally1
  139M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAMJourdan SERDERIDIS
  Frederic MICLOTTE
  GRC
  BEL
  FORD
  Puma Rally1 HYBRID
  RC1
  Rally1
  1420TOKSPORT WRTAndreas MIKKELSEN Torstein ERIKSENNOR NORSKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  1521PH SPORTYohan ROSSEL Valentin SARREAUDFRA FRACITROEN C3RC2
  Rally2
  1622HYUNDAI MOTORSPORT NTeemu SUNINEN Mikko MARKKULAFIN FINHYUNDAI i20 NRC2
  Rally2
  1723TOKSPORT WRT 2Nikolay GRYAZIN Konstantin ALEKSANDROVANA ANASKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  1824TOKSPORT WRTMarco BULACIA Diego VALLEJOBOL ESPSKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  1925TOKSPORT WRT 2Emil LINDHOLM Reeta HÄMÄLÄINENFIN FINSKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  2026CHRISTOPHER INGRAMChristopher INGRAM
  Craig DREW
  GBR
  GBR
  SKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  2127BRUNO BULACIABruno BULACIA Marc MARTIBOL ESPSKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  2228ALM MOTORSPORTGeorg LINNAMÄE James MORGANEST GBRVOLKSWAGEN
  Polo GTI
  RC2
  Rally2
  2329HYUNDAI MOTORSPORT NFabrizio ZALDIVAR
  Marcelo DER OHANNESIAN
  PRY ITAHYUNDAI i20 NRC2
  Rally2
  2430GAURAV GILLGaurav GILL Gabriel MORALESIND BRASKODA
  Fabia
  RC2
  Rally2
  2531GREGOIRE MUNSTERGregoire MUNSTER Louis LOUKALUX BELHYUNDAI i20 NRC2
  Rally2
  2632MARTIN PROKOPMartin PROKOP
  Michal ERNST
  CZE
  CZE
  FORD
  Fiesta MkII
  RC2
  Rally2
  2734MAURO MIELEMauro MIELE Luca BELTRAMEITA ITASKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  2835ARMIN KREMERArmin KREMER Timo GOTTSCHALKDEU DEUSKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  2936JORGE MARTÍNEZJorge MARTÍNEZ
  Alberto ÁLVAREZ NICHOLSON
  CHL ARGSKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  3037JEAN-MICHEL RAOUXJean-Michel RAOUX
  Laurent MAGAT
  FRA
  FRA
  VOLKSWAGEN
  Polo GTI
  RC2
  Rally2
  3138JONATHAN RIEUJonathan RIEU
  Jules ESCARTEFIGUE
  FRA FRACITROEN C3RC2
  Rally2
  3239FRÉDÉRIC ROSATIFrédéric ROSATI Stéphane PRÉVOTFRA BELHYUNDAI i20 NRC2
  Rally2
  3340FABRIZIO ARENGIFabrizio ARENGI Massimiliano BOSIITA ITASKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  3441EDUARDO CASTROEduardo CASTRO Fernando MUSSANOPER ARGSKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  3543CARLO COVICarlo COVI
  Michela LORIGIOLA
  ITA ITASKODA
  Fabia
  RC2
  Rally2
  3645DIOGO SALVIDiogo SALVI
  Hugo MAGALHAES
  PRT PRTSKODA
  Fabia
  RC2
  Rally2
  3746MIGUEL DÍAZ ABOITIZMiguel DÍAZ ABOITIZ
  Jordi HEREU
  ESP ESPSKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  3847GEORGIOS KECHAGIASGeorgios KECHAGIAS
  Dimitrios SAINIS
  GRC
  GRC
  SKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  3948PANAGIOTIS ROUSTEMISPanagiotis ROUSTEMIS Christos BAKLORISGRC GRCSKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  4049LAMBROS ATHANASOULASLambros ATHANASOULAS Nikolaos ZAKCHAIOSGRC GRCHYUNDAI i20 NRC2
  Rally2
  4150ALEXANDROS TSOULOFTASAlexandros TSOULOFTAS Ross WHITTOCKGRC GBRVOLKSWAGEN
  Polo GTI
  RC2
  Rally2
  4251CHRYSOSTOMOS KARELLISChrysostomos KARELLIS Leonidas MACHAIRASGRC GRCCITROEN C3RC2
  Rally2
  4352EMMANOUIL STEFANISEmmanouil STEFANIS Konstantinos STEFANISGRC GRCHYUNDAI i20 NRC2
  Rally2
  4453VASILEIOS VELANISVasileios VELANIS Ioannis VELANISGRC GRCSKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  4554EFTHYMIOS CHALKIASEfthymios CHALKIAS
  Andreas VIGKOS
  GRC
  GRC
  SKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  4655JÁNOS PUSKÁDIJános PUSKÁDI Barnabás GÓDORHUN HUNSKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  4756GEORGE VASSILAKISGeorgios VASSILAKIS Konstantinos SOUKOULISGRC GRCFORD
  Fiesta
  RC2
  Rally2
  4857DIONYSIOS SPANOSDionysios SPANOS Sotirios GOTOVOSGRC GRCSKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  4958SAMI PAJARISami PAJARI Enni MÄLKÖNENFIN FINFORD
  Fiesta Rally3
  RC3
  Rally3
  5059JON ARMSTRONGJon ARMSTRONG
  Brian HOY
  GBR IRLFORD
  Fiesta Rally3
  RC3
  Rally3
  5160STARTER ENERGY RACINGRobert VIRVES
  Julia THULIN
  EST
  SWE
  FORD
  Fiesta Rally3
  RC3
  Rally3
  5261LAURI JOONALauri JOONA Mikael KORHONENFIN FINFORD
  Fiesta Rally3
  RC3
  Rally3
  5362MOTORSPORT IRELAND RALLY ACADEMYWilliam CREIGHTON Liam REGANIRL IRLFORD
  Fiesta Rally3
  RC3
  Rally3
  5463MCRAE KIMATHIMcRae KIMATHI
  Mwangi KIONI
  KEN KENFORD
  Fiesta Rally3
  RC3
  Rally3
  5564DIEGO DOMINGUEZDiego DOMINGUEZ
  Rogelio PEÑATE
  PRY ESPFORD
  Fiesta Rally3
  RC3
  Rally3
  5665EPAMEINONDAS KARANIKOLASEpameinondas KARANIKOLAS Georgios KAKAVASGRC GRCFORD
  Fiesta Rally3
  RC3
  Rally3
  5766PANAGIOTIS ISMAILOSPanagiotis ISMAILOS Allan HARRYMANGRC IRLFORD
  Fiesta Rally3
  RC3
  Rally3
  5867HAMED AL WAHAIBIHamed AL WAHAIBI
  Tony SIRCOMBE
  OMN
  NZL
  SKODA
  Fabia Evo
  RC2
  Rally2
  5968PETROS PANTELIPetros PANTELI Pambos LAOSCYP CYPCITROEN DS3RC2
  Rally2
  6070FILIP PYCKFilip PYCK
  Peter DEHOUCK
  BEL BELSKODA
  Fabia
  RC2
  Rally2
  6171GEORGIOS ATHANASOPOULOSGeorgios ATHANASOPOULOS Spyridon BARDAKISGRC GRCSKODA
  Fabia
  RC2
  Rally2
  6272GABRIELE CAMPAGNOLIGabriele CAMPAGNOLI Nicola ARENAITA ITAFORD
  Fiesta Rally3
  RC3
  Rally3
  6373PEUGEOT GALLO S.ASavvas LEFKADITIS Evangelos AKRATOSGRC GRCPEUGEOT
  208 Rally4
  RC4
  Rally4
  6474PASCHALIS CHATZIMARKOSPaschalis CHATZIMARKOS Marios TSAOUSOGLOUGRC GRCPEUGEOT
  208 Rally4
  RC4
  Rally4
  6575STEFANOS THEOCHAROPOULOSStefanos THEOCHAROPOULOS
  Georgios KOTSALIS
  GRC
  GRC
  FORD
  Fiesta
  RC4
  Rally4
  6676ALEJANDRO MAURO SÁNCHEZAlejandro MAURO SÁNCHEZ Diego SANJUAN DE EUSEBIOMEX ESPRENAULT
  Clio Rally4
  RC4
  Rally4
  6777DI CAPILLA RALLY STORIESLoizos PAPAGEORGIOU
  Vasilios KOUGIAS
  CYP GRCCITROEN DS3 R3RC4 R3
  6878THEODOROS KALAMARASTheodoros KALAMARAS Vasiliki PSARAKIGRC GRCPEUGEOT
  208 Rally4
  RC4
  Rally4
  6979ANASTASIOS KANELLOPOULOSAnastasios KANELLOPOULOS Konstantinos KOFINASGRC GRCPEUGEOT
  208 Rally4
  RC4
  Rally4
  7080CHARISIS KALTSOUNISCharisis KALTSOUNIS
  Alexandros MATALIOTAKIS
  GRC
  GRC
  OPEL
  Corsa Rally4
  RC4
  Rally4

  Οι Νικητές

  Το 1951, το «Ελληνικό Ράλι Αυτοκινήτου» υπήρξε ο πρόδρομος του «Ράλι Ακρόπολις». Έγινε από μία ομάδα φίλων με τη συμβολή της ΕΛΠΑ. Το 1952 ο αγώνας μετονομάστηκε σε «Ράλι ΕΛΠΑ» και το 1953 έγινε η μετονομασία σε «Ράλι Ακρόπολις», όταν ο αγώνας έγινε διεθνής.

  Το 1955 ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο «Πρωτάθλημα Τουρισμού Ευρώπης», ενώ το 1973 «γεννήθηκε» το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) και το «Ράλι Ακρόπολις» ήταν ένας από τους αγώνες που συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα της πρώτης σεζόν του WRC. Το 1974 η ενεργειακή κρίση και η ρευστότητα της πολιτικής κατάστασης δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του και το 2010 δεν έγινε το Ράλι Ακρόπολις, καθώς έμεινε εκτός θεσμού, επειδή η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) εκείνη την περίοδο «δοκίμαζε» την κυλιόμενη εναλλαγή χωρών.

  Από το 2014 έως το 2018, το Ράλι Ακρόπολις δεν ήταν στο πρόγραμμα του WRC, αλλά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ERC). Το 2021, φυσικά, ήρθε η μεγάλη επίστροφή του στο WRC έπειτα από 8 χρόνια απουσίας από το καλεντάρι.

  (Ελληνικό Ράλι Αυτοκινήτου) 1951: Πέτρος Περατικός / Fiat 1400
  (Ράλι ΕΛΠΑ) 1952: Τζόνι Πεσματζόγλου – Νίκος Παπαμηχαήλ / Chevrolet Deluxe V8
  1953: Νίκος Παπαμιχαήλ – Σπύρος Δημητράκος / Jaguar XK120
  1954: Πέτρος Παπαδόπουλος – Σπύρος Δημητράκος / Opel Rekord
  1955: Τζόνι Πεσματζόγλου – Μ. Παπανδρέου / Opel Kapitän
  1956 : Bάλτερ Σοκ – Ρολφ Μολ / Mercedes-Benz 300 SL
  1957 : Ζαν Πιέρ Εσταζέ – Λουσίλ Εσταζέ / Ferrari 250 GT
  1958 : Λουίτζι Βιλιορέζι – Τσίρο Μπασαντόνα / Lancia Aurelia B20 GT
  1959 : Βόλφγκανγκ Λέβι – Χανς Βέντσερ / Auto Union 1000
  1960 : Bάλτερ Σοκ – Ρολφ Μολ / Mercedes-Benz 220 SE
  1961 : Έρικ Κάρλσον – Βάλτερ Κάρλσον / Saab 96
  1962 : Έουγκεν Μπόριγκερ – Πίτερ Λανγκ / Mercedes-Benz 220 SE b
  1963 : Έουγκεν Μπόριγκερ – Ρολφ Κνολ / Mercedes-Benz 300 SE
  1964 : Τομ Τράνα – Γκούναρ Τερμάνιους / Volvo PV544
  1965 : Καρλ Μάγνους Σκογκ – Λένναρτ Μπέργκρεν / Volvo Amazon
  1966 : Μπενκτ Σόντερστρορμ – Γκούναρ Παλμ / Ford Cortina Lotus
  1967 : Πάντι Χόπκιρκ – Ρον Κρέλιν / Mini Cooper S
  1968 : Ρότζερ Κλαρκ – Τζιμ Πόρτερ / Ford Escort
  1969 : Πάουλι Τοϊβόνεν – Μάρτι Καλάρι / Porsche 911 S
  1970 : Ζαν Λυκ Τεριέ – Μαρσέλ Καλεβάρτ / Alpine-Renault A110 1300
  1971 : Ούβε Άντερσον – Αρν Χερτζ / Alpine-Renault A110 1600
  1972 : Χάκαν Λίντμπεργκ – Χέλμουτ Έισεντλε / Fiat 124 Spider
  1973 : Ζαν Λυκ Τεριέ – Κρίστιαν Ντελφεριέ / Alpine-Renault A110 1800
  1974 : Δεν διεξήχθη
  1975 : Βάλτερ Ρερλ – Γιόχαν Μπέργκερ / Opel Ascona 1.9 SR
  1976 : Χάρι Κάλστρομ – Κλάους Γκόρεν Άντερσον / Datsun 160J
  1977 : Μπιόρν Βάλντεγκααρντ – Χανς Τορζέλιους / Ford Escort RS 1800
  1978 : Βάλτερ Ρερλ – Κρίστιαν Γκάισντερφερ / Fiat 131 Abarth
  1979 : Μπιόρν Βάλντεγκααρντ – Χανς Τορζέλιους / Ford Escort RS 1800
  1980 : Άρι Βάτανεν – Ντέιβιντ Ρίτσαρντς / Ford Escort RS 1800
  1981 : Άρι Βάτανεν – Ντέιβιντ Ρίτσαρντς / Ford Escort RS 1800
  1982 : Μισέλ Μουτόν – Φαμπρίτσια Πονς / Audi Quattro
  1983 : Βάλτερ Ρερλ – Κρίστιαν Γκάισντερφερ / Lancia 037
  1984 : Στιγκ Μπλόμκβιστ – Μπιόρν Σέντεμπεργκ / Audi Quattro
  1985 : Τίμο Σάλονεν – Σέπο Χαριάνε / Peugeot 205 T16
  1986 : Γιούχα Κάνκουνεν – Γιούχα Πίρονεν / Peugeot 205 T16
  1987 : Μάρκου Άλεν – Ίλκα Κιβιμάκι / Lancia Delta HF 4WD
  1988 : Μίκι Μπιαζιόν – Τιτσιάνο Σιβιέρο / Lancia Delta HF Integrale 8V
  1989 : Μίκι Μπιαζιόν – Τιτσιάνο Σιβιέρο / Lancia Delta HF Integrale 8V
  1990 : Κάρλος Σάινθ – Λουίς Μόγια / Toyota Celica GT-4 ST165
  1991: Γιούχα Κάνκουνεν – Γιούχα Πίρονεν / Lancia Delta HF Integrale 16V
  1992: Ντιντιέ Οριόλ – Μπερνάρντ Οσελί / Lancia Delta HF integrale Evoluzione
  1993 : Μίκι Μπιαζιόν – Τιτσιάνο Σιβιέρο / Ford Escort RS Cosworth
  1994 : Κάρλος Σάινθ – Λουίς Μόγια / Subaru Impreza 555
  1995 : Άρης Βωβός – Κώστας Στεφανής / Lancia Delta HF Integrale
  1996 : Κόλιν Μακ Ρέι – Ντέρεκ Ρίνγκερ / Subaru Impreza 555
  1997 : Κάρλος Σάινθ – Λουίς Μόγια / Ford Escort RS Cosworth
  1998 : Κόλιν Μακ Ρέι – Νίκι Γκριστ / Subaru Impreza S5 WRC ’98
  1999 : Ρίτσαρντ Μπερνς – Ρόμπερτ Ριντ / Subaru Impreza S5 WRC ’99
  2000 : Κόλιν Μακ Ρέι – Νίκι Γκριστ / Ford Focus RS WRC 2000
  2001 : Κόλιν Μακ Ρέι – Νίκι Γκριστ / Ford Focus RS WRC 2001
  2002 : Κόλιν Μακ Ρέι – Νίκι Γκριστ / Ford Focus RS WRC 2001
  2003 : Μάρκο Μάρτιν – Μάικλ Παρκ / Ford Focus RS WRC 2003
  2004 : Πέτερ Σόλμπεργκ – Φιλ Μιλς / Subaru Impreza S10 WRC ’04
  2005 : Σεμπαστιάν Λεμπ – Ντανιέλ Ελενά / Citroën Xsara WRC
  2006 : Μάρκους Γκρόνχολμ – Τίμο Ραουτιάινεν / Ford Focus RS WRC
  2007 : Μάρκους Γκρόνχολμ – Τίμο Ραουτιάινεν / Ford Focus RS WRC
  2008 : Σεμπαστιάν Λεμπ – Ντανιέλ Ελενά / Citroën C4 WRC
  2009 : Μίκο Χίρβονεν – Γιάρμο Λέχτινεν / Ford Focus RS WRC 2009
  2010 : Δεν διεξήχθη
  2011 : Σεμπαστιάν Οζιέ – Ζυλιέν Ινγκρασιά / Citroën DS3 WRC
  2012 : Σεμπαστιάν Λεμπ – Ντανιέλ Ελενά / Citroën DS3 WRC
  2013 : Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα – Μίκα Άντιλα / Volkswagen Polo R WRC
  2014 : Κρεγκ Μπριν – Σκοτ Μάρτιν / Peugeot 208 T16 R5
  2015 : Καγιετάν Καγιετάνοβιτς – Γιαροσλάβ Μπαράν / Ford Fiesta R5
  2016 : Ραλφ Σιρμάσις – Αρτούρς Σίμινς / Skoda Fabia R5
  2017 : Καγιετάν Καγιετάνοβιτς – Γιαροσλάβ Μπαράν / Ford Fiesta R5
  2018 : Μπρούνο Μαγκαλιάες – Ούγκο Μαγκαλιάες / Skoda Fabia R5
  2019 : Δεν διεξήχθη
  2020 : Δεν διεξήχθη
  2021 : Κάλε Ροβανπέρα – Τζόνε Χαλτούνεν / Toyota Yaris WRC

  spot_img

  ΡΟΗ

  PR Manager στον όμιλο Σφακιανάκη ο Γιάννης Κακούρης

  Ο Γιάννης Κακούρης ενισχύει τη δυναμική ομάδα του Ομίλου Σφακιανάκη και εντάσσεται στο Ανθρώπινο Δυναμικό του. Αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Public Relations Manager για...

  Ο Christopher Puth νέος Διευθύνων Σύμβουλος στο BMW Group Hellas

  Από την 1η Μαΐου 2024, ο Christopher Puth αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas. Ο Puth κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του...

  Το νέο Volvo EX30 στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ – ELECTROMOBILITY

  Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, στην έκθεση Αυτοκίνηση - Electromobility 2023. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα...

  Το δυναμικό comeback της MG στην Ελλάδα

  Η ιστορία του ονόματος Morris Garage (MG) φτάνει πίσω στο μακρινό 1924. Η βρετανική φίρμα χαράκτηκε στο θυμικό των φανατικών του είδους με μοντέλα...

  Αυτός είναι ο αναλυτικός τιμοκατάλογος της MG στην Ελλάδα

  Ναι! Η μεγάλη επιστροφή της MG στην Ελλάδα επισημοποιήθηκε. Με τη βοήθεια του κινέζικου κολοσσού SAIC (Shanghai Automotive Industries Corporation), μία από τις μεγαλύτερες...

  Η έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ – ELECTROMOBILITY και το 1ο Συνέδριο Energy Save

  Εδώ και πάνω από 25 χρόνια, οι διοργανωτές της ιδιαίτερα επιτυχημένης και μοναδικής έκθεσης για το αυτοκίνητο ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ - ELECTROMOBILITY, προσφέρουν την δυνατότητα στους...

  Δυναμικό ξεκίνημα για την MOBILITY 2023 στο Golden Hall

  Μεγάλο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον του κόσμου για να βιώσει από κοντά τις νέες εξελίξεις που έφερε στη ζωή μας η ηλεκτροκίνηση και η υβριδική...

  ΕΠΙΛΟΓΕΣ

  Αναλυτικά ο εξοπλισμός και οι τιμές της νέας BMW X1

  Η BMW X1 εισέρχεται στην τρίτη γενιά της προς τα τέλη του 2022, με μία εντελώς νέα εμφάνιση. Το 2009 ήταν το πρώτο SAV...

  Η Hyundai και η Athens Flying Week 2022

  Η Athens Flying Week (AFW) Tanagra International Air Show 2022, με τους πάνω από 500.000 πιστούς θαυμαστές από όλον τον κόσμο, επιστρέφει για να γιορτάσει φέτος...
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  Σπούδασε δημοσιογραφία, προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ανάλυση συστημάτων και ξεκίνησε στο «χώρο» των media από το ειδησεογραφικό τμήμα του ΑNT1, το 1993. Πολύ γρήγορα μεταπήδησε στο διπλανό γραφείο του αείμνηστου Άρη Σταθάκη («Από τη Θέση του Οδηγού» και «Οδηγώντας με τον Άρη Σταθάκη»). Για σχεδόν δεκαεπτά έτη συνεργάστηκε με το Car and Driver (και ως Διευθυντής Σύνταξης του caranddriver.gr), ενώ πλέον είναι υπεύθυνος για το αυτοκίνητο στην εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ.

  PR Manager στον όμιλο Σφακιανάκη ο Γιάννης Κακούρης

  Ο Γιάννης Κακούρης ενισχύει τη δυναμική ομάδα του Ομίλου Σφακιανάκη και εντάσσεται στο Ανθρώπινο Δυναμικό του. Αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Public Relations Manager για...

  Ο Christopher Puth νέος Διευθύνων Σύμβουλος στο BMW Group Hellas

  Από την 1η Μαΐου 2024, ο Christopher Puth αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas. Ο Puth κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του...

  Το νέο Volvo EX30 στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ – ELECTROMOBILITY

  Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, στην έκθεση Αυτοκίνηση - Electromobility 2023. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα...

  Το δυναμικό comeback της MG στην Ελλάδα

  Η ιστορία του ονόματος Morris Garage (MG) φτάνει πίσω στο μακρινό 1924. Η βρετανική φίρμα χαράκτηκε στο θυμικό των φανατικών του είδους με μοντέλα...

  Αυτός είναι ο αναλυτικός τιμοκατάλογος της MG στην Ελλάδα

  Ναι! Η μεγάλη επιστροφή της MG στην Ελλάδα επισημοποιήθηκε. Με τη βοήθεια του κινέζικου κολοσσού SAIC (Shanghai Automotive Industries Corporation), μία από τις μεγαλύτερες...

  Η έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ – ELECTROMOBILITY και το 1ο Συνέδριο Energy Save

  Εδώ και πάνω από 25 χρόνια, οι διοργανωτές της ιδιαίτερα επιτυχημένης και μοναδικής έκθεσης για το αυτοκίνητο ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ - ELECTROMOBILITY, προσφέρουν την δυνατότητα στους...